085-2731525

Het ScheidingsCentrum van Nederland heeft een speciale dienst om partners met een conflict toch zelf tot een oplossing te laten komen. Deze dienst heet Mediation scheiding. Een onafhankelijke mediator helpt bij Mediation scheiding de partners individueel en gezamenlijk. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er verschillende inzichten zijn over een scheiding of over de regelingen over de kinderen. Mediation scheiding kan zinvol zijn vóór, tijdens of na de scheiding.

Houd zelf grip op de situatie met Mediation scheiding

Het ontstaan van een conflict door verschillen in belangen van partners bij een scheiding is niet vreemd. Het inschakelen van advocaten, die zich voor honderd procent inzetten voor het belang van hun cliënt, kan de situatie dan nog verergeren. Bovendien kan het inschakelen van advocaten de kosten flink doen stijgen.Vaak lopen onderhandelingen vast tijdens het tijdrovende en kostbare traject. Het gevolg is dat uiteindelijk de rechter beslist. Hierdoor ligt het lot opeens niet meer in uw eigen handen, maar in dat van de rechter. Bij Mediation scheiding houd u zelf grip op de situatie.

Mediation scheiding als oplossing voor beide partijen

Als u een duidelijk conflict verwacht of al bent verwikkeld in onderhandelingen die muurvast zitten, dan kan Mediation scheiding de oplossing zijn. Onze scheidingsmediator onderzoekt in een besloten traject welke belangen bij de partners leven. Aan de hand daarvan bekijkt de mediator of de partijen begrijpen wat het belang of standpunt van de ander is en hoe dit bijdraagt aan het conflict. Dit kan bij een echtscheiding zeer effectief werken. Mediation is een snelle en goedkopere manier van conflicthantering.

De mediator bereikt samen met beide partijen een situatie waarin zij zelf een werkbare acceptabele oplossing kunnen vinden. De mediator regelt dus niet de scheiding, maar brengt partijen in korte tijd nader tot elkaar. Na de Mediation scheiding kan de scheidingsbemiddelaar de scheiding verder regelen. Mocht er verderop in het traject wederom een conflict ontstaan dan kan onze scheidingsbemiddelaar u wederom in contact brengen met de mediator.

Ervaren mediators van Het ScheidingsCentrum van Nederland

De mediators van Het ScheidingsCentrum van Nederland hebben ruime ervaring in conflicthantering bij scheiding, zijn onafhankelijk en lid van het Nederlands Mediation Instituut.

Afspraak Maken

Wilt u meer weten over Mediation scheiding of meteen een afspraak maken? Neem contact op tijdens kantooruren, of vraag een adviesgesprek aan via de contactpagina. Vermeld gaarne bij de opmerkingen dat u een afspraak voor onze dienst Mediation scheiding wenst, dan kunnen wij u zo spoedig en gericht mogelijk van dienst zijn.