085-2731525

DAT scheiding is een unieke vorm van scheidingsbemiddeling, speciaal ontwikkeld door Het ScheidingsCentrum van Nederland. De letters van DAT staan voor Divorce Apart Together. Los van elkaar dus toch gezamenlijk scheiden. Bij een DAT scheiding krijgt elke partner van ons een eigen scheidingsadviseur, die de specifieke  persoonlijke belangen behartigt tijdens de hele scheiding.

DAT scheiding: voor wie en wanneer interessant?

Het regelen van de scheiding met een eigen adviseur per partner is een goed idee in de volgende gevallen:

  • bij ongelijke verhoudingen tussen de partners. Bijvoorbeeld als één van de partners door studie of werkervaring meer (financiële) kennis heeft dan de ander.
  • als de onderlinge communicatie niet optimaal is. Wanneer u dan ook belangrijke strijdpunten verwacht waarbij de situatie nog wel eens kans verergeren. Zoals bijvoorbeeld de regelingen rondom de kinderen. Door een DAT scheiding te gebruiken kan een lang en duur traject met advocaten worden voorkomen.
  • u niet telkens als partners samen wilt onderhandelen, maar dat liever laat verzorgen door uw adviseur(s). En tegelijkertijd er wel zeker van wil zijn dat de adviseur uw eigen persoonlijke belangen vooropstelt en behartigt.

Toch in onderling overleg uit elkaar via DAT scheiding

Natuurlijk regelen de scheidingsadviseurs van Het ScheidingsCentrum van Nederland alle onderdelen van de scheiding, zoals we dat ook bij all-in scheidingsbemiddeling met één onpartijdige bemiddelaar doen. Ten opzichte van een scheiding via advocaten heeft DAT scheiding als voordeel dat het eindresultaat van de scheiding toch via (indirect) overleg tot stand komt. De uitkomst is dan geen verrassing door een uitspraak van de rechter.

Sneller en vaste kosten

Wij kunnen de scheiding sneller en tegen vaste kosten regelen. Door onze complete werkwijze met onze eigen deskundigen regelen we bovendien veel meer dan andere bemiddelaars dat voor u zullen verzorgen. Dit is goed te zien door de verschillen te bekijken met bijvoorbeeld scheiden via scheidingsadvocaten en de voordelen en nadelen van deze scheidingsmethoden.

Eerste adviesgesprek is gratis

Afspraak Maken

Vraag via onze contactpagina gelijk uw gratis adviesgesprek aan. Geef hierbij graag direct aan dat u interesse heeft voor DAT-scheiding, dan kunnen we u zo spoedig en gericht mogelijk van dienst zijn.