085-2731525

Wanneer u gaat scheiden heeft u een goede indruk van uw financiële situatie en alimentatie verplichting nodig. Hiervoor kunt u voor of na de scheiding uitsluitend een alimentatie berekening aanvragen.

De complete alimentatieberekening bestaat uit verschillende onderdelen:

  • een opgave van de kosten van de kinderen ten tijde van huwelijk/samenwonen, afgeleid uit de Nibud/CBS-tabellen. Of die kosten ook betaald kunnen worden is afhankelijk van de draagkracht
  • draagkrachtberekening volgens de tremanormen uit het tremarapport
  • bruto/netto-overzicht voor inzicht in uw maandelijks besteedbare inkomen
  • indien van toepassing: een jus-vergelijking (bij ongelijkheid partners in vrij te besteden ruimte)

Goedkoop alimentatie berekening aanvragen

Een alimentatie berekening aanvragen hoeft niet duur te zijn. Bij Het ScheidingsCentrum van Nederland kunt u zelf uw gegevens invullen, zodat wij u tegen een scherp tarief een alimentatie berekening kunnen bieden. Indien u de gegevens van de alimentatieplichtige (kostwinner) en alimentatiegerechtigde invult ontvangt u ook een draagkrachtvergelijking voor de verdeling van de kosten van de kinderen.

Wat heeft u nodig voor een alimentatie berekening?

Na uw aanvraag verkrijgt u van ons een mail met onze inventarisatie lijst met onderwerpen welke wij nodig hebben voor het vervaardigen van uw alimentatieberekening. Ook kunt u onderaan deze pagina voor alimentatie berekening eventuele vragen vermelden.

De deskundige van Het ScheidingsCentrum van Nederland zal de ingevulde bedragen controleren op redelijkheid, eventuele vragen beantwoorden en daarna de berekening verzorgen binnen zeven werkdagen.